-tészta:
20 dkg finomliszt
20 dkg zabpehelyliszt
1 csomag sütőpor
1 dkg 1:4 édesítő
csipet só
20 dkg vaj
3 kis tojás sárgája
3 evőkanál tejföl
búzadara a szóráshoz
1 tojás a kenéshez
-töltelék:
90 dkg túró
3 tojásfehérje
5 dkg 1:4 édesítő
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál búzadara
3 evőkanál tejföl
Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, és belereszeljük a hideg vajat. Így lehet legjobban eloszlatni benne. Kis mélyedést készítünk a morzsalékban, és a sárgákat és a tejfölt beleöntjük. Villával elegyítjük őket, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Pihentetjük, amíg a túró elkészül.
Ehhez kemény habbá verjük a fehérjéket, majd a többi anyaggal összegyúrt túróhoz adjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjk, és egy közepes tepsi hátulján kinyújtjuk. Késsel alányúlunk, és lecsúsztatjuk a deszkára. A másikat kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Én csak épphogy nyújtottam, és belenyomkodtam. Az ízesített túrót ráhalmozzuk, elegyengetjük, majd a nyújtófára feltekerjük a másik tésztalapot, és ráhelyezzük a túróra. És ekkor kiderül, hogy kisebb lett a felső lap, mint kellett volna, mert a nagyobb tésztarészt kellett volna kinyújtani, de már mindegy. Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Ehhez kemény habbá verjük a fehérjéket, majd a többi anyaggal összegyúrt túróhoz adjuk.
A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felét kinyújtjk, és egy közepes tepsi hátulján kinyújtjuk. Késsel alányúlunk, és lecsúsztatjuk a deszkára. A másikat kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Én csak épphogy nyújtottam, és belenyomkodtam. Az ízesített túrót ráhalmozzuk, elegyengetjük, majd a nyújtófára feltekerjük a másik tésztalapot, és ráhelyezzük a túróra. És ekkor kiderül, hogy kisebb lett a felső lap, mint kellett volna, mert a nagyobb tésztarészt kellett volna kinyújtani, de már mindegy. Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése