Ez egy elmaradt recept 2022-ből. Nem mintha most szebbeket készítenék, mert eléggé duci lett, de az íze annál jobb volt. Legalább a kezdők megörülnek neki, mert látják, hogy senki sem tökéletes.
Hozzávalók:-tészta:
30 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
70 ml tej
1 csipet cukor
2 mokkáskanál só
kb 1 dl langyos víz
0,5 dl olaj
-töltelék:
Ráma margarin
sajt
-díszítés:
szezámmag
sajt
tej
2 dkg élesztő
70 ml tej
1 csipet cukor
2 mokkáskanál só
kb 1 dl langyos víz
0,5 dl olaj
-töltelék:
Ráma margarin
sajt
-díszítés:
szezámmag
sajt
tej
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe keverjük a kelt tészta hozzávalóival, és jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjük. 4 cipóra osztjuk, és egyenként kerekre nyújtjuk. 4 felé osztjuk mindegyik cipót, és egy kis kocka margarint, és egy csipet sajtot teszünk rá. A szélesebb végétől indulva feltekerjük, és margarinozott tepsibe tesszük. Ott még fél órát pihentetjük. A tetejére tejet kenünk és szezámmagot vagy reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Finomak lehettek, és szép a formájuk is. Jó ötlet volt a sajtot és a vajat beletenni a belsejébe.
VálaszTörlésÉn is a napokban sütöttem vajas kiflit. Azok is jól néztek ki, és finomak voltak, bár nem lettek olyanok, mint amik még az emlékezetemben voltak, gyerekkorom idejéből. Majd hozom, amint rákerül a sor, mert most elég sokan várakoznak 😊.
A kifli mindig jól jön. Várom a tiedet is.
VálaszTörlés