2021. december 7., kedd

Birsalma leves

Már nem sokáig kapható, ki kell használni minden darabját. Én az erkélyen tároltam eddig, de most a hideg miatt be kellett hozni. A kamra nagyon kicsi, nem is férne el. Lett belőle finom leves. Az az igazság, hogy már van egy ugyanilyen recept a blogon. Most csak új képet készítettem. Több birsalmás recept itt.
chutney, biralmabőr, birskrém.

 
Hozzávalók a leveshez:

3 birsalma
ízlés szerint cukor vagy édesítő
1 pohár tej
1 evőkanál liszt
fahéjdarabkák
1,5-2 liter víz

Elkészítés: 
A birsalmákat megmossuk,  meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és cukros/édesítős vízben puhára főzzük a fahéjjal. A tejben elkeverjük a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Melegen tálaljuk.
Bibliás elmélkedés:
A birsalma jól példázza azt a változást, amit Isten végez az emberben. 
Adott egy fanyar természetű, keserű, kemény ember, akinek mindenről valami negatív jut az eszébe. Aztán egyszer csak találkozik Jézus Krisztussal. Igéje megszólítja, a Szent Lélek elkezdi benne az újjáteremtő munkáját, és megtér. Nem lehet tudni mikor, talán ő sem emlékszik arra a pillanatra, amikor megfordult az élete, de más ember lett. Kellemes, akivel jó együtt lenni, akinek a jelenléte hiányzik.
"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme újjá lett minden." (2. Korinthus  5.16-17)  Vajon a kedves olvasó átment-e már ezen a változáson?

2 megjegyzés:

  1. Guszta lett a levesed és biztos nagyon finom is. Gyerekkoromban birsalma szósz többször volt egy télen, főtt hússal. Szerettem, biztos a leves is ízlene!

    VálaszTörlés
  2. Érdekes! Szószt nem szoktunk főzni belőle.

    VálaszTörlés