2019. augusztus 1., csütörtök

Zöldbanánlisztes lepényke. Gluténmentes. Tojásmentes. Cukormentes. Laktózmentes


Még éppen volt 10 dkg a zöldbanánlisztből, amit karácsonyra kaptam Ancsikámtól. Palacsintát készítettem a másik feléből, most pogácsának indult ez a süti, de nem volt hozzá receptem, gondolomra készült. Mivel soknak bizonyult a víz, lepény lett belőle. Ha a margarinban nincs tej, akkor laktózmentes is.
 Hozzávalók:
10 dkg zöldbanánliszt
10 dkg zabpehely
1 csipet Himalája só
fél mokkáskanál fahéj
1 evőkanál útifűmaghéj
1 evőkanál Sorbitum édesítő
10 dkg margarin
3 dl víz
szerecsendió, őrölt szegfűszeg
1 evőkanál csokikorong
 Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, és beleöntjük a vizet. Kezdetben kicsit trutyis lesz, de később sűrűsödik. Ekkor keverjük bele a csokit,  és kanállal adagoljuk margarinozott tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Hamar kész. Egy kis lekvárral kiváló uzsonna.



2 megjegyzés: