Már van egy ilyen "sajtrecept" a blogon itt. Valójában ez nem sajt, mert nincs benne oltó, de nagyon könnyen elkészíthető, és finom is. A fázisfotókat itt láthatják, de a receptet újra közlöm. Sokféle fűszert keverhetünk bele, most fokhagymával készült. Én neveztem el sölytnek. Hogy miért, arról az előző sölytreceptnél olvashatnak.
Hozzávalók:3 l tej
3 csapott evőkanál só
50 ml 10 %-os ecet.
4 gerezd fokhagymaElkészítés:
A tejet felforraljuk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a sót és az ecetet.
Tovább forraljuk egy kicsit, amíg láthatóan darabos lesz, "összekap". Még a lábasban hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezt a mennyiséget egy sűrű szövésű levesszűrő szitán vagy tüllkendőn át lecsepegtethetjük. Amíg csepeg, kanállal nyomkodhatjuk belőle a vizet. Ha kihűlt, már kész is, és kiboríthatjuk. Kb 20 perc. Nagyon finom füstölve is.
További sölytreceptek:
Lilahagymás sölyt
Borsos, petrezselymes sölyt
Medvehagymás sölyt
Bibliás elmélkedés itt.
További sölytreceptek:
Lilahagymás sölyt
Borsos, petrezselymes sölyt
Medvehagymás sölyt
Hű, nagyon finomak néz k, ügyes vagy!
VálaszTörlésNa, ehhez aztán nem kell ügyesség! Pik-pak megvan.
TörlésHogy füstölöd?
VálaszTörlésMi nem tudjuk füstölni. Azok füstölték, ahonnan a receptet kaptam. Feltették a füstre, mint a kolbászt.
TörlésEz nagyon finom lehet. Nagyon gusztán néz ki :-) A 3 liter tejből ennyi lesz? Kb. hány dkg?
VálaszTörlésKöszi :-)
Nem mértem. Ez lehet, hogy csak két literből készült. Bevallom, nem emlékszem. Régebben fotóztam. A másik, a lilahagymás biztos, hogy 3 liter. Sajnos a linkwithin nem hozza be, nem tudom, miért.
Törléshttp://korsocska.blogspot.hu/2014/04/ez-sajt-nem-sajt-solyt.html