2017. március 29., szerda

ÜNNEPEK. JELES NAPOK! JÁTÉK!Süssünk, főzzünk bárányt húsvétra!


A közeledő húsvét ünnepére készülve hívom a kedves bloggertársakat erre a játékra. A bárány egyes országrészekben hagyományos étel ilyenkor. Ismerjük meg egymás receptjeit!
Több ilyen játékot is hirdettem már. Pünkösdre kettőt is: itt és itt található.  Nagypéntekre itt olvasható egy kis receptgyűjtemény.
Most talán egy kicsit nehezebb a feladat, de az is lehet, hogy könnyebb, hiszen régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell osztani. Tehát bármilyen bárányos étel, sőt sütemény is lehet, ami illik a húsvéti ünnepekhez. Tárkonyos bárányleves, pörkölt, pite, bárány alakú torta. Bárminek örülök. Csak főzzenek, süssenek, a recepteket, képeket tegyék közzé a blogjukon! Említsék meg, hogy ebben a játékban játszanak!
Beküldési határidő:
 április 11. kedd éjfél. 
A recept linkjét és egy képet várok az 
agostonneani@gmail.com címre


Fokhagymás báránysült
 Ez nem friss recept, de eltettem jobb időkre, ezek az idők pedig most következtek el. A bárány gerincét besóztam, megtűzdeltem jó sok fokhagymával. Megkentem őrölt köménnyel, fekete borssal, és napraforgó olajjal. Egy éjszakán át hagytam érlelődni. Másnap fólia alatt, kis víz hozzáadásával elkezdtem lassú tűzön párolni a sütőben. Amikor kezdett puhulni, akkor levettem a fóliát, mellé halmoztam a négy felé vágott vöröshagymát, és pirosra sütöttem. 




7 megjegyzés:

  1. No, ehhez jövök. :) Lehet olyant is, hogy megosztom a teljes bárányos címkémet, hiszen nekem elég sok bárányos receptem van, és nem tudok választani? :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyszerű ötlet. Majd lehet, hogy kapsz egy külön oldalt!:)Azért választhatok is egyet?

    VálaszTörlés
  3. Jövő héten én is megpróbálok hozni valamit :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkészültem :-)
      http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/04/baranygulyas.html

      Törlés
  4. Várom, emlékszem még egy nagyszerű báránysültre tavalyról.

    VálaszTörlés