Már van egy nuBpuB * recept a blogon. Azok magasabbak lettek, talán most túl sok citromlét csorgattam a habba. Nem is baj, mert egy kis sárgabaracklekvárral összeragasztottam őket, ehhez pedig a laposabb jobban illik.
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
néhány csepp citromlé
lekvár
lekvár
Elkészítés:
A tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a diót is. Sütőpapírral bélelt tepsiben kis halmokat formálunk belőle. Forró sütőbe toljuk, azonnal mérsékeljük a hőfokot, és addig szárítjuk, amíg belül is megsül.A diótól nem lesz egészen száraz, ha barnul egy kicsit a teteje, akkor jó. Kettő-kettőt lekvárral összeragasztunk, amint a mellékelt ábra mutatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése