Jé, ez olyan mint a Fekete erdő torta! - állapította meg az egyik gyerek, pedig eszembe se jutott. Tejszínes csokikrémet kerestem a neten, mert már untam a főtt krémeket. Az aprosef.hu-n találtam egy nekem megfelelő tortát. Ezt sütöttem meg leegyszerűsítve.
Hozzávalók:6 tojásos kakaós piskóta 2 kanál rummal sütve.
2 dl Hulala (már megint nem kaptam tejszínt)
15 dkg tortabevonó csoki
1 dl olaj
1-2 kanál kakaópor
3 dl meggybefőtt
Oetker dekor szívek
tejszín a tálaláshoz
Elkészítés:
A piskótát két felé vágjuk. 5 dkg csokit gőz fölött megolvasztunk. Hulalát felverjük, az olvadt csokit és a kakaóport belekeverjük. (A csoki inkább langyos, mint meleg legyen.) A krém 1/3-át a tortára kenjük, kirakjuk meggyel, rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik tortalappal. 10 dkg csokit 1 dl olajjal megolvasztunk, és addig keverjük, amíg sűrű lesz, de még kenhető. Rákenjük a tortára, és díszítjük csokiszívekkel. Tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése