2016. május 12., csütörtök

Erdei gyümölcsös csokitorta


 A Sárgarépás muffinból kimaradt krémet használtam fel ehhez a tortához. Ez is volt a cél.
Hozzávalók:
3 tojásos kakaós piskóta
40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix
1 csomag piros tortazselé por
1 tortabevonó csoki
1 dl olaj
krém:
250 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A tortazselét elkészítjük, és megfőzzük benne a gyümölcsöt. Kettő csomaggal jobb lett volna, nem szilárdult meg rendesen. A piskótát kettévágjuk, a krém felét rákenjük. Amikor már kezd dermedni a zselés gyümölcs, akkor rákenjük a tortára. Ráhelyezzük a másik lapot, melynek alját is megkentük vékonyan a krémmel. A tetejére kerül a maradék krém, és az olajjal puhított tortabevonó csoki. A tetejét egy kis gyümölccsel díszítjük. 
A krém hozzávalóit összekevertem, kb egy harmadát használtam fel a muffinokhoz. A tortabevonó csokit lábasban gőz fölött megpuhítottam, és összekevertem az olajjal. Amikor kezdett hűlni, ráöntöttem a tortára.


2 megjegyzés: