Nagyon szeretem a gombát. Kislány koromban mindig lehetett kapni szekfűgombát a piacon. Anyu gyakran főzött belőle levest. Finomabb is, mint a csiperkéből készült, de ma már csak ezt a fajtát látom, meg laskát néha. A család megoszlik gombarajongókra, gombaellenesekre, és az anya kedvéért csoportra. Én így főzöm:
Hozzávalók:
1 kis fej hagyma
kevés olaj
1 mokkás kanál őrölt piros paprika
1 szál répa
1 kisebb petrezselyem gyökér
1 szelet karalábé és zeller
2 krumpli
2 gombafej
1 zellerlevél
1-2 marék kiskagyló tészta
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom, megpirítom az olajon, leveszem a tűzről és hozzáadom a paprikát. Felengedem kb 1,5 liter vízzel, beleteszem a répát, gyökeret, zellert, a levelét, a karalábét, és puhára főzöm. Amikor már majdnem jók a zöldségek, akkor teszem bele a krumplit és a szeletekre vágott gombát még később. Most bolti kiskagyló tészta került bele a krumplival egy időben, de főzöm nokedlivel is. Ezt a végén szaggatom bele. Illik bele a petrezselyem zöldje is, de most kimaradt. Van, aki tesz bele tejfölt.
Szép lett a levesed, és tudom, hogy nagyon finom :) Én is szeretem :)
VálaszTörlésHű, de gyors voltál! A leves köszöni a dicséretet.:)
VálaszTörlésVéletlen volt, valakinek a blogján megláttam a bejegyzésed és rákattintottam.
TörlésFinom lehet, gazdagon zöldségekkel. Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésIgen, friss volt a gomba is.
Törlés