2015. november 25., szerda

ÜNNEPEK, JELES NAPOK. Betlehemes ehető anyagból. Játék!


Karácsonyi főzős magazinokat lapozgatva döbbentem meg megint. Sehol egy szó vagy kép sem utal arra, hogy az ünnep eredetileg miről is szól. Hóemberek, télapók, még egy jegesmedve is, de sehol egy betlehemes, vagy legalább egy angyalka.
Ezért arra gondoltam, hogy játékot hirdetek Jézus születésnapja alkalmából. A nyeremény egy szép ajándékkönyv, mely magyar írók novelláit tartalmazza adventtől vízkeresztig. Ha valaki nem szeret olvasni, akkor becserélhető valamilyen desszertre.

A feladat akkor érvényes, ha mindhárom alábbi pont megvalósul:
1. Betlehemes készítése ehető anyagból. Lehet ez csak egy betlehemes dekoráció valamilyen süteményen. Régi recepteket is lehet hozni, de újra kell osztani most. Biztos szebbek lesznek, mint az enyém, de hirtelen jött az ötlet.
2. A közzétételnél említsék meg, hogy A parókia konyhájából (LINK) játékán vesznek részt.
3. A kép(ek) és a recept után osszák meg a bibliai karácsonyi történetet Lukács evangéliumából. Csak ki kell másolni innen, de más fordítás is jó.
 Közzététel után küldjék el nekem a linket és egy képet az e-mail címemre: agostonneani@gmail.com
Ha valakinek nincs blogja, megoszthatja a facebook oldalán.
Jelentkezési határidő nincs, de örömmel veszem, ha megjegyzésben bejelentkezik valaki.
BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: december 17.

Jézus születése (inkarnáció)*


 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó.  
Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják.  Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt.  
És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje,  és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. 
Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: 
Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. 
A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: 
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.  
 (Lukács evangéliuma – revíziós próbakiadás © Magyar Bibliatársulat, 1975, 1990, 2011)
*Isten emberré lett

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép játékot találtál ki! Ha sikerül valamit kitalálnom, szívesen játszanák....

    VálaszTörlés
  2. Elfelejtettem írni, a Te kis betlehemed ugyan egyszerű, de ebben rejlik a nagyszerűsége :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. Végül is a betlehemi történet ilyen. Egyszerű és mégis felforgatta a világot.

    VálaszTörlés
  4. Valamit alkotnék én is szívesen, ha megjön az ihlet - jövök én is! :-)

    VálaszTörlés
  5. Majd hívjuk az ihletet. Remélem, megjön, és vele te is.:)

    VálaszTörlés