Hozzávalók:
60 dkg csontos bárány apróhús
25 dkg répa
10 dkg petrezselyem
karika zeller, ugyanannyi karalábé
1 evőkanál só
5 szem bors
1 kis vöröshagyma
2 nagy krumpli
1 csokor friss tárkony
citromlé
2 tojás
liszt
1-2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A húst feltesszük főni a sóval és a borssal. Amikor kezd puhulni, beletesszük a karikára vágott zöldségeket, a tárkonyt, kicsit később a kockára vágott krumplit és a hagymát. Amikor kész, beleszaggatjuk a nokedlit. Tejfölt, és egy kevés citromlét keverünk bele.
Bibliás elmélkedés:
A zsidó nép fogságban, rabszolgaként élt Egyiptomban. Amikor már elviselhetetlen volt számukra az elnyomás, Istenhez kiáltottak, aki elhívta Mózest, hogy kivezesse őket onnan. A kivonulás éjjelén bárányvérrel kellett megkenniük az ajtófélfákat, hogy ez megkülönböztesse őket a helyiektől, és a halál angyala megkímélje őket.
A bárány később is fontos szerepet játszik.
- Áldozati állat, fontos ünnepi eledel. A kivonulás ünnepe a pészah, melyet évezredekkel később is megünnepeltek, bárányt fogyasztottak emlékezve a szabadulásra. Jézus is bárányt evett tanítványaival az utolsó vacsorán, elfogatása előtt.
- Jézust mint Isten bárányát említi a Biblia, mert halálával szükségtelenné váltak az állatáldozatok. Ö az Isten báránya, aki elveszi a világ bűneit. Húsvét a keresztény világ számára a megváltást jelenti. Nagypéntek gyásznap, mert Jézus Krisztus halálára emlékezünk, de húsvét vasárnap a legnagyobb örömünnepünk, mert hisszük, hogy Jézus Krisztus, Isten Fia, feltámadt, és él. Hozzá bátran fordulhatunk minden problémánkkal, törődik velünk, szeret bennünket.
Egy szép húsvéti ének:
Olvasnivaló:
Jézus az Isten báránya:
Húsvét:
http://anyacska.hu/hit.php?id=content_hit9
Feltámadás süti:
http://korsocska.blogspot.hu/2014/04/feltamadas-suti_15.html
Feltámadás süti:
http://korsocska.blogspot.hu/2014/04/feltamadas-suti_15.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése