2015. február 7., szombat

Sült hal




Férjem nem szereti a halat, pedig a mi korunkban, és egyáltalán minden életkorban nagyon fontos fehérje- és nyomelemforrás.  Különböző módszereket eszeltem ki az évek során, hogy rászoktassam, de még a karácsonyi halászlével sem volt igazi sikerem. Most viszont meglepő dolog történt. Egy egyszerű sült hal olyannyira ízlett a páromnak, hogy hetente kell készítenem. A hal tudományos neve Merluccius gayi, és tengeri haltörzs néven kapható.  Magyer neve csacsihal. Egyszerű tőkehal különben, és nagyon gazdag omega3 zsírsavakban.
Körülbelül 20 cm-es fagyasztott darabokban található, és zacskóban árulják. Teljesen ki kell olvasztani, majd levágni róla az uszonyokat, lekeparni a pikkelyeket, és a hasánál felvágni. Kiemelni a gerincét, kihajtani egy lappá, és két tenyér között kinyomni belőle a vizet, és papírtörlővel még felitatni a maradékot. Enyhe sózás után csak paprikás lisztbe kell forgatni, és kisütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése