2014. július 6., vasárnap

Fekete, fehér, igen, nem




Tátrainé Gál Erikától finom kókusz kockát kaptunk az ifihétre. Ezt a három darabot még strand előtt lefényképeztem.

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg kristálycukor
2 tojás
3 evőkanál olvasztott méz
8 dkg vaj
Ezeket kikeverjük és hozzáadunk 1,5 dl tejet, 38 dkg lisztet, 1 sütőport. Összekeverjük, tepsibe rakjuk, és  30-40 percig sütjük.
Kockára vágjuk, és bevonjuk csokimázzal és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Csokimáz:
15 dkg vaj
5 dkg kakaó
15 dkg cukor
2 dl tej
1-2 tábla tejcsokoládé
A vajat a cukorral és a kakaóval kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a csokit. Összefőzzük. A kockákat egyenként kell a csokimázba mártani, és a kókuszreszelékbe forgatni.
(Erika 46 darabot készített!)


Bibliás elmélkedés:
Fekete, fehér, igen, nem.  
Az ember vagy hisz vagy nem. Vagy szereti Istent, a Bibliát és a gyülekezetet, vagy nem. A Biblia egyértelmű. Abban is, hogy Isten feltétel nélkül szeret bennünket. Számomra az egyik legnagyobb felismerés ez volt. Szinte beleremegtem az örömbe, amikor olvastam a tíz parancsolatot. Hát ez miattam van! Nekem jó, ha betartom! A 4. parancsolat ugyanis így ír a nyugalom napjáról:
"Szenteld meg, ...ne dolgozz ezen a napon, ...hogy megnyugodjál!" (V. Mózes 5.14) Hogy megnyugodjál! Hát ez nagyszerű! Isten nem kényúr, hanem szerető mennyei Atya, aki a legjobbat akarja a gyermekeinek! Rajtam áll, hogy engedelmeskedem, vagy nem. Követem Jézust, vagy nem. De NEKEM JÓ, HA IGENT ÉS NEM NEMET MONDOK. 
Sokan úgy gondolják, hogy a keresztyénség csupa tiltásból áll, mert gyakran mi, keresztyének nem jól képviseljük az ügyet. Kívülről nem olyannak látszik, mint amilyennek Isten tervezte. Kívülről talán vonzóbb egy orosz krém torta is, mint ez a fekete-fehér sütemény. De ha beleharapunk! Kiderül, hogy belülről csupa édesség, puhaság, és a színe is meleg, pasztell.



Igen, Atyám! Legyen meg a Te akaratod!

2 megjegyzés:

  1. Szép és követendő gondolatok. A receptek is tetszenek.
    Kérlek látogass el a blogomba te is. Hátha találsz számodra megvalósítható recepteket.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kedves sorokat. Mi a blogod címe?

    VálaszTörlés