Mi lenne, ha csak egy kicsi zöld rész árválkodna a növényen, éppen annyi, amennyi a fotoszintézishez kell?-teszem fel a kérdést mivel egyébként a gombák is megvannak valahogy, pedig semmi zöld részük nincs.
Na, jó. Már hallom is a lelkes zöldhagymalevél-fogyasztók érvelését vitaminokról, allicinokról, meg a vércukorról, amit nem emel, és vérnyomásról, amit szintén nem. Sőt! Az A vitamin tartalomról!
Na, szóval én mégsem szeretem, ha túl erős, csak akkor eszem meg, ha zsenge. Így van vele a család többi tagja is, viszont kidobni sem szeretném, ezért rendszeresen felhasználom, mint most is. Ide gyűjtöttem a recepteket.
Már van egy brokkoli krémleves a blogon itt, de az csak fokhagymával készült.
A mostani hozzávalói:
2-3 zöldhagyma levele
1 brokkoli
2 gerezd fokhagyma
5-10 szem zöldbors
fél mokkáskanál köménymag
1 teáskanál só
1-2 evőkanál olaj
1,5 liter víz
Elkészítés: A zöldet apróra vágjuk, és megfonnyasztjuk az olajon. Közben a felaprított fokhagymát és a fűszereket is beledobjuk. A brokkoli szárrészét felkarikázzuk, és félpuhára főzzük a sós vízben, majd a hagymás keveréket és a brokkoli rózsát is hozzáadva készre főzzük. A tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük egy kis vízzel, és behabarjuk vele a levest. Szétturmixoljuk. Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, vagy tésztával tálaljuk.
De ügyesen fel tudod használni a zöldhagyma leveleit. Finom leves lehetett!
VálaszTörlésIgen, készül még.
Törlés