Újabb finom rágcsálnivaló tízóraira vagy uzsonnára. A keksz maga kicsit semleges ízű. Lekvár vagy gyümölcs kínálkozik hozzá. Hagytam üreset is, de ezek az epresek is nagyon finomak lettek.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg margarin
egy csomag sütőpor
két teáskanál útifűmaghéj
egy teáskanál őrölt kardamom
egy evőkanál 1:4 édesítő
csipet só
Elkészítés: Az útifűmaghéjat 1.5 dl vízzel elkeverjük. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. A megkocsonyásodott útifűmaghéjat hozzáadjuk, és egyneművé gyúrjuk. Egy margarinozott, közepes tepsibe nyomkodjuk, kicsit elegyengetjük. Félbevágott eperszemeket nyomkodunk bele, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. kb 20 perc.
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
15 dkg margarin
egy csomag sütőpor
két teáskanál útifűmaghéj
egy teáskanál őrölt kardamom
egy evőkanál 1:4 édesítő
csipet só
Elkészítés: Az útifűmaghéjat 1.5 dl vízzel elkeverjük. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. A megkocsonyásodott útifűmaghéjat hozzáadjuk, és egyneművé gyúrjuk. Egy margarinozott, közepes tepsibe nyomkodjuk, kicsit elegyengetjük. Félbevágott eperszemeket nyomkodunk bele, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. kb 20 perc.
Nagyszerűen hangzik és néz ki, pláne eperrel! <3
VálaszTörlésKöszi, valóban nagyon finom volt.
Törlés