Már több hasonló recept is van a blogon itt és itt. Az tulajdonképpen alig különbözik ettől, de az nem diétás. A másodikhoz meg szörpöt használtam. Kicsit össze-visszaság van az elnevezéseket illetően, de mindegyik nagyon finom.
Hozzávalók:
10 bodzavirág
1 citrom leve
2 savanykás alma
2 teáskanál 1:4 édesítő
1 teáskanál vaníliaaroma
3-4 dl víz
1 evőkanál dzsemfix 3:1
Elkészítés:
A virágról leszedjük a szirmokat. Én ollót használok, de érettebb állapotában kézzel is le lehet húzni szépen. A vízben főzzük 5 percig, krumplinyomóval kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a citromlevet, és belereszeljük az almákat. Az édesítőt és a dzsemfix-et összekeverjük, a lébe öntjük, és 5 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és fejjel lefelé tartjuk 5 percig. Nem kell száraz dunsztba tenni. Tudom, hogy meg kellett volna mutatni a lekvárt egy szelet kenyéren vagy kalácson is, de pont ennyi lett.
A virágról leszedjük a szirmokat. Én ollót használok, de érettebb állapotában kézzel is le lehet húzni szépen. A vízben főzzük 5 percig, krumplinyomóval kinyomjuk a levét. Hozzáadjuk a citromlevet, és belereszeljük az almákat. Az édesítőt és a dzsemfix-et összekeverjük, a lébe öntjük, és 5 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és fejjel lefelé tartjuk 5 percig. Nem kell száraz dunsztba tenni. Tudom, hogy meg kellett volna mutatni a lekvárt egy szelet kenyéren vagy kalácson is, de pont ennyi lett.
Több bodzás recept a szövegre kattintva.
Nagyon finom lehet, szép színe is lett! De hát amiben bodza van, az csakis finom lehet 😊.
VálaszTörlésÍgy van. A bodza nagyon finom.
Törlés