2018. december 20., csütörtök

Diós keksz cukorbetegeknek (is)

Ha nem szeretnénk beiglit (sütni), a diós viszont nem maradhat el, és ha még valami  ropogtatnivalóra is vágyunk az ünnepek alatt, amit ráadásul a férj is ehet, akkor ez a keksz lehet a megoldás. A receptet itt találtam, kicsit változtattam rajta. Diabetikus lekvárral kínáltam.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg darált dió
10 dkg vaj
1 evőkanál Sorbitum édesítőszer
1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás
2 evőkanál házi joghurt
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és hozzákeverjük az édesítőt és a diót. Kis mélyedést készítünk, és hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, a sót és a fűszert. összedolgozzuk. Kis gombócokat formázunk belőle, lelapítjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 200 fokra előmelegített sütőben kisütjük. 10-12 perc.
Gyönyörű karácsonyi történetet mutatok Sandy Tales-től. Ő egy holland művész, aki homokba rajzolja a történeteket. Ezúttal Jézus születését formázta meg. 

"Isten emberré lett!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése