2018. november 25., vasárnap

Cukkini saláta kímélőbben

Ha valaki a családból cukorbeteg lesz, akkor alaposan át kell gondolni a napi menüt. Bár én addig is egészségesen főztem, de azért most még tudatosabb a zöldségválasztás, mint azelőtt. Nagyon szeretjük ezt a cukkinis ételt, már szerepel is a blogon itt, de ebben kevesebb a fűszer, nincs benne sem chili sem curry. Valószínűleg az erős ízektől lettem rosszul kétszer is mostanában. Így mellőzöm ezentúl a csípős fűszereket. Aki akar, tesz bele külön. 
Hozzávalók:
2 zsenge cukkini
1 vöröshagyma
1 lila hagyma

1 gerezd fokhagyma aprítva
1/5 dl olívaolaj
fehér bors
őrölt kömény
 kurkuma
1 fél mk morzsolt oregano

1 fél mk morzsolt bazsalikom
 1 tk só
(citromlé)
Elkészítés:
A hagymákat felszeleteljük. Az olajon elkezdjük párolni. Közben adagoljuk a borsot, köménymagot, kicsit pirítjuk együtt, majd következik a többi fűszer.

A cukkiniket karikára vágjuk. A hagymákhoz adjuk, és néha megkeverjük. Nem kell puhának lennie. Sajnos kifelejtettem a citromlevet, pedig az segít, hogy ne főjön szét a cukkini.
Hús vagy tojásétel mellé, kenyérkockákkal egytálételnek is kitűnő.
Az előző cukkini receptet télire is szántam, de őszintén meg kell vallanom, hogy nem maradt el. Mivel azonban elég drága ahhoz, hogy télen, tavasszal is készítsük, azt hiszem, ez lesz sokáig az utolsó. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése