2018. november 6., kedd

Sütőtökös zabkeksz cukorbetegeknek (is)

 Minden évszak szép, de az ősz vörhenyes színeivel mindig elbűvöl. Még mindig szép idő van, lehet nagyokat kirándulni, terméseket gyűjteni. A háttér ilyen beszerző út eredménye.
Nem sok kekszet készítettem eddig. Inkább Noémi sütögetett, de most kimaradt 2 szelet sült tök, és láttam valahol kekszben. Így született meg ez az egyszerű édesség. Majd legközelebb több fűszert teszek bele. Elbírt volna még egy kis gyömbért is.

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál xilit
1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás
7 dkg vaj
2 kis szelet sütőtök
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, fűszerkeverékkel, a sütőporral, a xilittel. Belemorzsoljuk a vajat. Mélyedést készítünk benne, és beleöntjük az áttört sütőtököt és a tojást. Jól összedolgozzuk. Fél órát pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval egy gáztepsire való mennyiségű korongokat szúrunk belőle. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb 12 perc alatt kisütjük. A maradék tésztát másra használjuk fel. Recept később.



2 megjegyzés:

  1. De szép színűek lettek a kekszeid! A hozzávalókat olvasva nagyon finomak lehetnek. Lehet hogy kipróbálom majd :-) A háttered is nagyon tetszik, mi is mindig hozunk haza valamit, amikor kirándulni megyünk :-) Az ősz színei valóban csodálatosak, én is nagyon szeretem.
    Gratulálok Noéminek a magazin címlapján való szerepléséért! Nagyon szép, kedves kislány, vagy inkább nagylány :-) Megy az idő gyorsan...

    Játék van nálam, nézz be hozzám, és ha van kedved hozzá, szeretettel várlak:
    https://katalin-konyha.blogspot.com/2018/11/8-eves-blogom-jatekkal-fozzunk.html

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól hangzik, diétába simán beilleszthető, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés