Igazi főétel az ünnepekre. Akár délelőtt előkészíthető, aztán csak sütni kell.
Hozzávalók:
8 szelet karaj,
2 alma
citromlé,
őrölt fahéj,
(cukor)
olaj
citromlé,
őrölt fahéj,
(cukor)
olaj
-mártás:
1 kis pohár tejföl,
10 dkg reszelt trappista, vagy más keményebb sajt,
1 ek. liszt,
1 tojás,
kevés só,
apróra vágott zöld petrezselyem.
1 kis pohár tejföl,
10 dkg reszelt trappista, vagy más keményebb sajt,
1 ek. liszt,
1 tojás,
kevés só,
apróra vágott zöld petrezselyem.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kevés citromlevet és őrölt fahéjat keverünk hozzá. Cukor nélkül is készíthetjük.
A reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből palacsintatészta állagú masszát keverünk. A vékonyra kivert hússzeleteket olajozott tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajtuk az almát és a sajtos, tejfölös keveréket. Fólia alatt sütjük, majd levesszük, hogy a teteje is szépen megpiruljon. Krumplipürével vagy rizzsel is kínálhatjuk.
A tálban ugyan 8 szelet hús van, de csak négyhez használtam fel az öntetet. A többit másként készítettem el.
Régi recept új képekkel.
Régi recept új képekkel.
Recept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése