2017. december 18., hétfő

Almás sajtos szelet


Igazi főétel az ünnepekre. Akár délelőtt előkészíthető, aztán csak sütni kell.
Hozzávalók:
8 szelet karaj,
2 alma
 citromlé, 
őrölt fahéj, 
(cukor)
olaj
-mártás: 
1 kis pohár tejföl, 
10 dkg reszelt trappista, vagy más keményebb sajt, 
1 ek. liszt, 
1 tojás, 
kevés só, 
apróra vágott zöld petrezselyem.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kevés citromlevet és őrölt fahéjat keverünk hozzá. Cukor nélkül is készíthetjük.
A reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből palacsintatészta állagú masszát keverünk. A vékonyra kivert hússzeleteket olajozott tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajtuk  az almát és a sajtos, tejfölös keveréket.  Fólia alatt sütjük, majd levesszük, hogy a teteje is szépen megpiruljon. Krumplipürével vagy rizzsel is kínálhatjuk. 
A tálban ugyan 8 szelet hús van, de csak négyhez használtam fel az öntetet. A többit másként készítettem el.
Régi recept új képekkel.
Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése