2017. október 2., hétfő

Almás-diós szelet

 Éppen süteményt kerestem a csülkös bab után, amikor megláttam Évánál ezt a sütit. Nagyon megörültem neki, és mivel minden hozzávaló volt otthon, mindjárt meg is sütöttem. Kisebb változtatásokkal, kétszeres adagot készítettem, és nem tettem rá csokit. NAGYON FINOM!
Hozzávalók:
20 dkg kristálycukor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
60 dkg reszelt alma
30 dkg rétesliszt
20 dkg darált dió
1.5 csomag sütőpor
1 evőkanál rum
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a többi hozzávalót. Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben sütjük tűzpróbáig. A sütőpor azért 1.5 csomag, mert két megkezdett csomaggal találtam. Valami kis adag kekszbe használhatta a másik konyhatündér. :)




4 megjegyzés:

  1. Örülök hogy megsütötted nagyon szép lett! Egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Remekül néz ki, Évánál is megcsodáltam.

    VálaszTörlés
  3. Én is megsütöttem, de nem almával, hanem körtével, mert abból volt sok. nagyon finom lett, de legközelebb kevesebb cukrot teszek bele.

    VálaszTörlés