Már van egy gumicukor recept a blogon meggyléből. Ennek mintájára alkottam meg a kubucukrot. Vicces név, finom íz. Szép külső. A kubu is finom.
Elkészítés:
3 dl kubuitalt alaposan összekeverünk 30 g zselatinnal. Mivel nagyon sűrű volt a lé, azt gondoltam, hogy elég lesz ennyi zselatin. Így is lett.
Forrásig hevítjük. Úgy olvastam, hogy nem szabad túlhevíteni, mert a zselatin elveszíti a zselésítő képességét. Formákba töltjük, ha kihűlt, hűtőben dermesztjük. A szív alakúakat könnyű volt kinyomni a szilikon jégkockatartóból, de a másiknál késsel kellett körbevágni, és villával kiemelni.
Forrásig hevítjük. Úgy olvastam, hogy nem szabad túlhevíteni, mert a zselatin elveszíti a zselésítő képességét. Formákba töltjük, ha kihűlt, hűtőben dermesztjük. A szív alakúakat könnyű volt kinyomni a szilikon jégkockatartóból, de a másiknál késsel kellett körbevágni, és villával kiemelni.
De szép színük van! Finomak lehetnek, és vitamin is sok lehet bennük. A gyerekeknek biztos kedvence lesz :-)
VálaszTörlés