Hozzávalók:
-tészta:
60 dkg liszt+ a nyújtáshoz
25 dkg margarin+a kenéshez
10 dkg cukor
7 g szárított élesztő
3 tojássárgája
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet só
2 dl tej
-töltelék:
10 dkg dió
2-3 evőkanál vegyes gyümölcslekvár
szilva
porcukor
rum
Elkészítés:
-tészta:
60 dkg liszt+ a nyújtáshoz
25 dkg margarin+a kenéshez
10 dkg cukor
7 g szárított élesztő
3 tojássárgája
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet só
2 dl tej
-töltelék:
10 dkg dió
2-3 evőkanál vegyes gyümölcslekvár
szilva
porcukor
rum
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a szerecsendiót, a sót és összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint. Mélyedést készítünk benne, és hozzáöntjük a sárgáját és a tejet meg a cukrot. Összekeverjük, majd az egészet kidagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük, és két darabba vágjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diót és kb 10 szem magozott szilvát helyezünk el rajta. Feltekerjük, két ujjnyi darabokra vágjuk, és tepsibe helyezzük. Az elsőre elfelejtettem cukrot tenni, így a vágás után szórtam rá. A másik már feltekerés előtt is kapott cukrot, mindkettőt megkentem olvasztott margarinnal. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, de előtte 3 evőkanál porcukrot elkeverünk 1 evőkanál rummal, és megkenjük vele a csigákat. Megéri a fáradságot, mert különlegesen finom íze van. Bátran ajánlom!
Lukácsi Vilma Augusztus
Illat árad a kiskertekből
ízek, aromák sűrűsödnek,
a nyár boldog öregségében
tartja oda arcát a ködnek...
De mégis legszebbek az esték:
rengeteg csillag a föld felett,
egy-egy néha lefut közülük,
és senki sem tudja, hova lett?
Csak Az, Aki kezében tartja
a Mindenséget - és életünket,
s ott, ahová egyedül megyünk,
Ő fogja meg majd a kezünket!
Fantasztikus ötlet, nagyon finom lehet! Kipróbálom biztosan!
VálaszTörlésNem fogod megbánni!
VálaszTörlésNagyon finomak lehetnek ezek a guszta csiguszok:-))
VálaszTörlésAmi azt illeti, nem valami szépek, de nagyon finomak, az igaz.
VálaszTörlés