Nyár ide vagy oda, a malackáknak most is van csülkük, és ezek most is finomak tudnak lenni jól elkészítve. Így hát beszereztem egy szép darabot, és sütéshez készülődtem. És mi történt? Vasárnap úgy lehűlt a levegő, hogy nyár ide vagy oda, jól 20 fok alá ment a hőmérséklet. Pont jó volt ehhez a finom falathoz.
Hozzávalók:-hús
1 csülök
só, bors, őrölt kömény, majoránna, csípős paprikadarabkák
1 nagy vöröshagyma
sonkaszeletek
-köret
sárgarépa, petrezselyemgyökér, lila-és vöröshagyma, zellerlevél
-mártás:
zsír,
kb fél liter húslé,
1 kanál liszt
fél dl vörösbor
Elkészítés:
A húst előző nap besózzuk, állni hagyjuk néhány órát, majd feltesszük főni a hagymával, paprikával és sonkával annyi vízben, hogy ellepje. Másnap tepsibe tesszük, befűszerezzük, bekockázzuk a bőrét, meglocsoljuk a borral, kis sült zsírt teszünk alá. Mellé tesszük a zöldségeket, és pirosra sütjük. A zsírt leöntjük alóla egy serpenyőbe, megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a húslével, a borral, és besűrítjük. A sonkaszeletek is ide kerülnek.
Egy nagy tálcán tálaljuk, mellé tesszük a fél kilós rozscipót szeletelve, leöntjük a mártással. A maradék mártást kis csészében kínáljuk. A rozscipó ötlet úgy jött, hogy nagyon keménynek találtam a kis veknit még frissen is. Köretnek viszont pont jó volt.
Saját zöldségekkel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése