2017. március 4., szombat

Nagyon meggyes rizspelyhes torta



 Az egész úgy kezdődött, hogy 1 kg 20 dkg lett a meggy kimagozva, amit kiolvasztottam, pedig csak 70 dkg kellett volna.  Nem akartam mind felhasználni a tortába, de annyi felé kellett figyelnem éppen, hogy el is felejtettem. Már van a blogon egy rizspelyhes meggyes torta, de mivel itt mások az arányok, közzé teszem ezt is. 

Hozzávalók: 
7 dkg rizspehely
10 dkg csoki
1.20 kg magozott meggy
18 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
18 dkg búzadara
csipet őrölt szegfűszeg
1 l víz

Díszítés:
2 dl tejszín
5 dkg csoki
1 gyerekevőkanál olaj
meggyszemek

Elkészítés:
A 10 dkg csokit (jelen esetben jó minőségű, de törmelék) felolvasztjuk, és megforgatjuk benne a rizspelyhet, majd egy nagy tortaforma aljába nyomkodjuk. A meggyet összekeverjük a vízzel, a cukrokkal, szegfűszeggel, és 5 percig főzzük. Utána belekeverjük a búzadarát, és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg meglátjuk a lábas alját. Ekkor ráöntjük a rizskeverékre. Ez volt az a, pillanat, amikor rájöttem, hogy több a meggy, de a cukor és a búzadara ugyanannyi. Cukrot még szórtam rá egy keveset. Kíváncsian vártam, hogy mi lesz ebből.
Egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap kivesszük a formából, tejszínnel bevonjuk, meggyszemekkel díszítjük, és egy kevés olajjal kevert olvasztott csokival meglocsolgatjuk. Szépen összeállt, elég volt a dara. *




*A meggyes rész Tortafüggő Marisz receptje.

2 megjegyzés: