2015. augusztus 27., csütörtök

Ha én miniszterelnök lennék!:)




Most, hogy elmúlt Szent István ünnepe, elgondolkodtam azon, hogy mit tennék, ha én lennék a miniszterelnök. Sok, fontos kormányzati döntést kellene meghoznom, de biztos, hogy az elsők között tiltanám meg a vegykezelt citrusfélék behozatalát az országba. Mégiscsak nonszensz, hogy vagy le kell mondanunk a normális ízesítésű túrós lepényről, vagy pedig méregdrágán kell beszereznünk a kezeletlen citromot, ha egyáltalán találunk olyat. És mi lesz a püspökkenyérrel cukrozott narancshéj nélkül? Ez persze senkit sem érdekel, csak a GDP meg az olajárak!
Másodikként a vaníliarúd árát 50 forintban mérsékelném. Elhiszem én, hogy csak egy napig virágzik, és hogy kézzel kell beporozni, meg hogy  meg fél évig érlelik, de így volt ez az átkosban is, mégsem kellett aranyáron megvenni. Már ha kapunk, mert ebben a kis faluban nincs is. Ahol meg van, ott 400 forint egy rúd. A gyerekeink úgy nőnek fel, hogy nem ismerik a rendes madártejet, mert csak vanilin cukrot tudunk beletenni. Tudom én, hogy nem egészséges, mert tejet, tojást, cukrot, egyes receptekben fehér lisztet is tartalmaz, de kit érdekel. Finom, és kész.
Más ötlet? 

2 megjegyzés:

  1. Hát ezen most jót nevettem. Az ötleteimet inkább megtartom, nem keltjük a hangulatot fölöslegesen, van rá épp elég ember. :)

    VálaszTörlés
  2. Az is volt a célom, hogy nevessetek egy kicsit.

    VálaszTörlés