Valójában csak a mélyhűtőben lévő maradék áfonyát akartam elsütni valahogy, de olyan finom lett a bólé, hogy máskor is el fogom készíteni.
Hozzávalók:
2 nagy őszibarack
1 pohár áfonya
fél citrom leve
1 vaníliás cukor
cukor
2 dl gyümölcstea
10 szem mazsola
1 evőkanál rum, vagy 2 evőkanál sütő szeszesital
szeletelt mandula
Elkészítés:
Az áfonyát egy kis cukros vízben megfőzzük, leszűrjük. Közben meghámozzuk és kockára vágjuk a barackot. Megfőzzük a teát, én erdei gyümölcsöt használtam most. Langyosan összekeverjük az összes hozzávalót, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk egy kis szeletelt mandulával.
Már nálam nyílt ki! |
De finom lehetett! Csupa finomság van benne.
VálaszTörlésGyönyörű az orchideád! Az enyém is virágzik, rózsaszínű.
Nekem csak a fehér maradt meg.
VálaszTörlésÁfonya!!!!!!!! Jó ötlet,köszi!Fogok készíteni.
VálaszTörlés