Jó húsz éve hallottam először, hogy valaki kaprot tesz a zöldbablevesbe. Egyházi táborba vittünk gyerekeket, én főztem. Nagyon csodálkoztam. Én mindig vágott petrezselyemmel főzöm, azóta is, de most eszembe jutott. Volt egy liter csirkecsontlevesem, tettem hozzá még egy pohár vizet, ebben főztem meg 30 dkg babot. A végén egy teáskanál vágott kaprot és tejfölös habarást adtam hozzá. (1 evőkanál tejföl és 1 egy teáskanál liszt.)
Nagyon szeretem a ceruzababot, de így, kaprosan még nem láttam elkészíteni. Biztos finom, mert jól néz ki!
VálaszTörlésPróbáld ki, érdemes. Hidegen is jó.
TörlésKaprosan még sem ettem és nem is hallottam róla, de biztosan finom, könnyű nyárias változat!
VálaszTörlésIge, ez jó megfogalmazás: nyárias változat.
TörlésKaprosan készítem én is és nagyon szeretjük!
VálaszTörlésÜdv a klubban.
Törlés