A birsalma hámozása infarktus rizikó faktor, de nincs is rá szükség. A birsalmasajthoz nem kell, a kompót vagy befőtt is finom a héjával. Talán csak a birsalmalevesnél jöhet szóba a hámozás.
Ezt a krémet úgy készítettem, hogy cukros, szegfűszeges vízben megfőztem a nyolc részre vágott gyümölcsöt. A cukor mennyisége az érettségtől függ, és egyébként is ízlés dolga. Amikor megfőtt, akkor kanállal kikapartam a gyümölcshúst, és egy kis lével botmixerrel pépesítettem. 3 dl péphez 1 kanál tejszínt öntöttem, jól elkevertem, hűtőbe tettem egy kicsit, majd díszítettem tejszínhab rózsával és egy szem szegfűszeggel. Sűrű, finom krémet kaptam.
A kimaradt héjat fel lehet használni a birsalmasajthoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése