Már van egy zelleres-tejfölös tök, és egy krémsajtos tök is hasonló elkészítési móddal. Ezúttal karalábéval próbáltam, és nagyon finomnak találtuk.
Hozzávalók:
1 zsenge spárgatök
1 karalábé
néhány karalábélevél
1 vöröshagyma
só, bors
olaj
...............
tejföl vagy krémsajt
Elkészítés: A tököt héjastul, belestül kockára vágjuk. A karalábé héját levágjuk, és felkockázzuk. A hagymát kockára vágjuk, és megdinszteljük az olajon. Folytatjuk a sütést a karalábéval, majd a tököt is hozzáadjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. A leveleket apróra vágjuk, és belekeverjük. Ha minden roppanós, már kész is. Tejfölt vagy krémsajtot adunk hozzá.
Nagyon finom egészséges köret.
VálaszTörlésFinom, könnyű köret lehetett!
VálaszTörlésIgen, köszönöm.
VálaszTörlésNagyszerű!! Még soha nem hallottam róla, de nagyon finom lehet. Egy kis petrezselyemzölddel is finom lehet, kifogom próbálni.
VálaszTörlésIgen, biztos finom azzal is vagy kaporral.
VálaszTörlésOlyan jó ötleteid vannak mindig! :-)
VálaszTörlésItt-ott látok ezt azt, és valahogy összeáll a fejemben.
TörlésNagyon finom lehet !
VálaszTörlésIgen, kösz, bár a zelleres-tökös a kedvenc.
Törlés