2021. április 19., hétfő

Egyszerű zsemlegombóc

 

Zsemlegombóc készült zöldbabos raguhoz. Régebben leforráztam a kenyeret tejjel, mert valahol olvastam, pedig felesleges. 2 tojás, fél pohár víz, egy szelet száraz kenyér apróra törve, só és annyi liszt, hogy galuska sűrűségű legyen. Evőkanállal forró vízbe szaggatni, kb két perc újra forrás után kész. Néha teszek bele petrezselyem zöldet is.

Ki hogy készíti?

A ragu recept itt: http://korsocska.blogspot.com/2015/08/zoldbabos-ragu.html

5 megjegyzés:

  1. Guszta lett! Én ritkán készítem, mert nem nagyon szeretem 😊. ha igen, akkor így:
    http://katalin-konyha.blogspot.com/2014/08/zsemlegomboc.html
    De épp ma csináltam, egy savanyú belsőséghez, ez kicsit másmilyen, nemsokára hozom majd...

    VálaszTörlés
  2. Kösz a linket, még nem is hallottam élesztős változatról. Mi szeretjük a zsemlegombócot, legközelebb ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Anyu vadashoz szokott készíteni hasonló módon hozzád és kelkáposzta főzelék mellé is. Nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még soha nem hallottam arról, hogy kelkáposztához készítették. Akkor ez a feltét hozzá, ugye?

      Törlés
  4. Szia Ani, itt van a legújabb zsemlegombóc receptem: http://katalin-konyha.blogspot.com/2021/04/pajsli.html

    VálaszTörlés