Zsemlegombóc készült zöldbabos raguhoz. Régebben leforráztam a kenyeret tejjel, mert valahol olvastam, pedig felesleges. 2 tojás, fél pohár víz, egy szelet száraz kenyér apróra törve, só és annyi liszt, hogy galuska sűrűségű legyen. Evőkanállal forró vízbe szaggatni, kb két perc újra forrás után kész. Néha teszek bele petrezselyem zöldet is.
Ki hogy készíti?
A ragu recept itt: http://korsocska.blogspot.com/2015/08/zoldbabos-ragu.html
Guszta lett! Én ritkán készítem, mert nem nagyon szeretem 😊. ha igen, akkor így:
VálaszTörléshttp://katalin-konyha.blogspot.com/2014/08/zsemlegomboc.html
De épp ma csináltam, egy savanyú belsőséghez, ez kicsit másmilyen, nemsokára hozom majd...
Kösz a linket, még nem is hallottam élesztős változatról. Mi szeretjük a zsemlegombócot, legközelebb ki fogom próbálni.
VálaszTörlésAnyu vadashoz szokott készíteni hasonló módon hozzád és kelkáposzta főzelék mellé is. Nagyon szeretem.
VálaszTörlésMég soha nem hallottam arról, hogy kelkáposztához készítették. Akkor ez a feltét hozzá, ugye?
TörlésSzia Ani, itt van a legújabb zsemlegombóc receptem: http://katalin-konyha.blogspot.com/2021/04/pajsli.html
VálaszTörlés