2017. augusztus 31., csütörtök

Gluténmentes diós keksz

Mit csinál az ember lánya, ha a tejszínből vaj lesz?
Hát mit?
Kekszet!
Hozzávalók:
15 dkg dió+a formázáshoz
128 g házi édes vaj
3 tojássárgája
1 kanál rum
1 marék mazsola
1 marék dió
1 zacskó vaníliáscukor
citromhéj
Elkészítés:
Az egész úgy kezdődött, hogy néztük, néztük a tejszínt Noémivel. Az egyik pillanatban még nem volt jó, aztán a következőben már trutyi lett nagy bosszúságunkra. Nem tudom, hogy más használ-e habfixálót, én rendszerint igen, de most nem volt otthon. Így aztán a kesergés helyett kitaláltam ezt a kekszet. Nem nagy ügy. A három sárgáját, amely megmaradt egy előző napi sütésből és kicsit már megbőrösödött, botmixerrel elkevertem a vajjal, és szépen összedolgoztam a többi hozzávalóval. A tejszínből nemcsak vaj, hanem író is lesz a köpülés hatására. Ezt le kell szűrni és  meg lehet inni. 
A mazsolát és a diót felaprítottam, úgy adtam hozzá. Darált diós kézzel gombócokat formáztam belőle, és lelapítottam. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon szép barnára sütöttem. Még egy kis cukrot elbírt volna, viszont lekvárral megkenve kiváló nasi lett.

3 megjegyzés:

  1. Ennél jobb nem is történhetett volna a tejszínnel.... 🙂

    VálaszTörlés
  2. Ügyesen megoldottátok a tejszín ügyet :-)

    VálaszTörlés
  3. Persze jobban örültem volna, ha felverődik rendesen. De így legalább gazdagodtunk egy kekszrecepttel.

    VálaszTörlés