Hozzávalók:
50 dkg krémtúró
2 tojás
20 dkg liszt
1 sütőpor
cukor
1 vaniliás cukor
1 marék mazsola
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját és a vaníliás cukrot hozzáadjuk a krémtúróhoz*. Még kíván egy kis cukrot, de nem mértem, hogy mennyit tettem hozzá. Alaposan kikeverjük. A fehérjét habbá verjük. A lisztbe elkeverjük a sütőport, és a habbal felváltva adjuk a masszához. Végül elkeverjük benne a mazsolát. 200 fokra előmelegített sütőben, kis tepsiben sütjük, 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot. Tűzpróbáig sütjük. Házi lekvárral kínáljuk.
Krémtúró hozzávalói:
Kb 450 dkg túró, házi vagy bolti
2-3 evőkanál tejföl
2 csomag vaníliáscukor
cukor
(egy marék mazsola)
Elkészítés:
A túró szárazságától függően adagoljuk a tejfölt. Jó krémes legyen. Vaníliás cukorral, cukorral ízesíthetjük. Botmixerrel pépesítjük, vagy szitán áttörjük. Ha azonnal akarjuk fogyasztani, akkor a mazsolát érdemes leforrázni egy kis tejjel, és azt is a túróhoz adni. ekkor viszont kevesebb tejföl kell. Ha pitét készítünk belőle, akkor elég összesen egy marék mazsola.
......
Most olvastam ezt a szép mondatot. Nem bibliai, de mégis:
"A mosoly olyan fény, mely az arc ablakán mutatkozik, és jelzi, hogy a szív otthon van."(Ismeretlen)
Mitől lesz krémtúró a házi túróból?
VálaszTörlésBeírtam a blogba a választ.
VálaszTörlésKöszönöm, feltétlen kipróbálom.
TörlésEnnyi túróval és mazsolával csak finom lehet! :-)
VálaszTörlésNagyin ötletes és guszta:)
VálaszTörlésKöszönöm.:)
VálaszTörlésKöszönöm.:)
VálaszTörlés