2016. február 22., hétfő

Sült főtt hús és almaszósz


Ha vasárnap, akkor templom! És húsleves! című bejegyzésben közlöm az általam főzött marhahúsleves receptjét. Szeretjük a főtt húst, de néha sok marad. Ha nem sikerül rostélyost, nyakat vagy oldalast venni, akkor rendszerint nem is főzök marhahús levest. Most egy beteg családtag miatt tettünk kivételt. Nem tudom, hogy milyen része volt, de velős csontot is adott hozzá a hentes. Hát meg sem közelítette a szokott ízt még így sem! Főtt húsként meg végképp nem volt finom. Ilyenkor  megsütöm, és valamilyen szószt készítek hozzá: paradicsomszószt, meggyszószt, vagy almaszószt.

Almaszósz:
1 kg savanykás alma
néhány darab fahéj
cukor
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
(citromhéj)
Az almát meghámozom, és nyolc felé vágom. Enyhén cukros vízben felteszem főni a fahéjjal. Néha megkeverem. Amikor puhul, akkor behabarom a tejfölbe csomómentesen elkevert liszttel. Egyet rottyan, és kész.

Sült főtt hús: 
60 dkg főtt hús
20 dkg császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
só, bors, 
A szalonnát kockára vágom, és serpenyőben kiolvasztom. Hozzáadom a kockára vágott húst, az apróra vágott fokhagymát, fűszerezem és pirosra sütöm. Nem baj, ha a fokhagyma kicsit megbarnul. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése