Eszti időnként meglep bennünket egy ilyen szép és finom kenyérrel.
Illik hozzá mindenféle sajt, felvágott, sonka és zöldség.
Hozzávalók:
1 csomag
száraz élesztő
2 csésze
langyos víz
1 evőkanál
cukor
3 csésze
finomliszt
1 csésze
rozsliszt
2 teáskanál
só
3 evőkanál
olvasztott vaj
1 evőkanál
morzsolt rozmaring
Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a vízzel. Mikor az
élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kidagasztjuk. Egy órán át
kelesztjük.
A tésztát kettéosztjuk, és egy kivajazott tepsin cipókat
formázunk belőle. Még egy órát kelesztjük.
200 fokra előmelegítjük a sütőt. A cipókat megkenjük az
olvasztott vajjal, és megszórjuk a rozmaringgal. 25-30 percig sütjük.
Recept innen:
http://thegourmandmom.com/2010/07/18/peasant-bread-and-ale/
Recept innen:
http://thegourmandmom.com/2010/07/18/peasant-bread-and-ale/
Bibliás elmélkedés:
A Miatyánk-ot majdnem mindenki ismeri. Szüleim nem voltak templomba járók, mégis megtanultam valahol.
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!" - mondogatjuk. Ha valóban Istentől kérjük a mindennapit, akkor nem kell félnünk, mert meg fogja adni annak, aki vallja, hogy Atyja az Isten, és ő a megváltott gyermeke.
Nagyon guszta lett! Néha én is szoktam cipót, kiflit, kisebb kenyeret sütni, kisebb-nagyobb sikerrel :-) A tiéd nagyon szép lett!
VálaszTörlésEszter lányomat illeti a dicséret és köszönjük.
VálaszTörlés