Jobb körökben burgonyának írják, és úgy is olvassák. Kevésbé jó körökben burgonyának írják, és krumplinak olvassák. Én viszont őszinte ember vagyok, ezért krumplinak írom és olvasom is. Krumplis pogácsa, krumplis lángos, és petrezselymes krumpli.
Én úgy készítem, ahogy férjem édesanyja.A krumplit meghámozom, ha elég friss, akkor csak le kell kaparni. Jó módszer, ha áztatás után egy zöldséges hálóba tesszük, és rázogatjuk, amíg lejön a héja, legalább is annak nagy része. Utána vékony karikára vágom, ha nagyon nagy, akkor hosszában is elvágom.
Sült hús mellé kiváló köret.
Anyukám viszont nem így készítette. Előbb megfőzte a krumplit, majd a vágott leveleket megdinsztelte egy kis zsírban, és összekeverte őket.
Továbbgondolás:
Ennek az írásnak a végén olvasható:
http://korsocska.blogspot.hu/2014/06/petrezselyem-telire.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése