2017. január 4., szerda

Narancskrém sok C vitaminnal


Hozzávalók:
3 narancs leve és húsa
20g zselatin (1 zacskó)
2,5 dl habtejszín
2 dl Hulala
cukor

Elkészítés: 
A narancsokat kifacsartam, a húsával együtt botmixerrel pépesítettem. A zselatint elkevertem egy kis cukorral, és felengedtem 1 dl narancslével. Forralásig hevítettem, elzártam a gázt, majd hozzáadtam a többi lét is. A tejszínt habbá vertem, hozzá öntöttem a keveréket, és néhány másodpercig együtt vertem. Talpas poharakba öntöttem, tejszínhabot töltöttem rá, és egy kis reszelt narancshéjjal díszítettem. Cukrot vagy édesítőszert ízlés szerint adagolhatunk hozzá. Mivel a narancslé nagy részét nem forraltam fel benne maradt az összes C vitamin.:)

Bibliás elmélkedés:
Nem voltam igazán karácsonyra hangolva idén. Nem a takarításra vagy a vásárlási láz elmaradására gondolok. Ezeket eddig is igyekeztem józan keretek között tartani. A lakás díszítését sem szoktuk túlzásba vinni. Hiányolta is a kis unokám. Egy héttel karácsony előtt tettem ki ablakdíszeket, melyeket magam vágtam fehér papírból. A konyhai vázába mindig teszek fenyőágat, rá szalma vagy horgolt díszeket. Idén elfelejtettem. Maradt benne a száraz virág csokor. A menü persze karácsonyi volt. Szenteste halászlé, Tündi baconba tekert csirkemelle, zserbó. Másnap húsleves pulykanyakból, töltött káposzta, de nem pulykahúsból, sültek, saláták, Limara forralt boros kalácsa. A halászlét, minő szentségtörés, még szerdán elkészítettem, és fazekastól betettem a fagyasztóba. Nem lett semmi baja, nagyon finom volt így is, és nem voltam tőle hulla fáradt. Talán azért alakult ez így, mert még az ősszel tartottam egy hosszabb böjtöt, amely egyébként karácsonyt előzné meg lelki ráhangolódással. Két fontos imatémám volt, úgy láttam, hogy tetszik Istennek, ha böjttel erősítem meg. Már írtam arról, hogy nem tudok ételböjtöt tartani, mert rendszeresen eltévesztem a célt. Gondolkodtam hát, hogy mit adhatnék oda Istennek ezúttal. A blogom jutott az eszembe. Bár nem ragaszkodom hozzá túlzottan, de sok időt töltök az írással, mások olvasásával, így erről mondtam le. Azt hittem, hogy jobban fog hiányozni, de teljesen szabaddá váltam. Igyekeztem több időt tölteni imádsággal, vallásos irodalom olvasásával. A böjt így pozitív élménnyé vált. Az egyik imakérés teljesült is, a másikra még várnom kell. Jó az Úr!
"Gyönyörködj az Úrban és megadja néked szíved kéréseit!" 37. zsoltár 



4 megjegyzés:

  1. Igazi ünnepi desszert, jól néz ki és nagyon finom is lehet :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet ez a poharas desszerted!
    Karácsonyi készülődésem kicsit abban hasonlít hogy én sem vagyok annak a híve hogy erőn felül megfeszülve vásárolni.Szép csendben apránként elkészült mégis minden !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van. Nem szabad elfelejtenünk, hogy miről, kiről is szól az ünnep.

      Törlés