A Táncoló fakanál blog Vigyázz! Kész! Főzz! játékára készítettem ezt a süteményt.
Az Édes Élet magazin 2014. őszi számában találtam a receptet. Elképesztően finom, nem is gondoltam volna. Kisebb változtatásokkal készítettem el (ribizlilekvár helyett meggylekvár, rum helyett meggylikőr, mogyoró helyett dió).
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
10 dkg margarin és 5 dkg a kenéshez
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet só
5 dkg porcukor és 5 dkg a szóráshoz
3 dl tej
1 tojás
2.5 dkg élesztő
2 evőkanál meggylekvár
10 dkg dió
10 szem szilva
2 evőkanál meggylikőr
2 evőkanál porcukor
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, sót, porcukrot, mélyedést készítünk benne, és beleütjük a tojást és a tejben felfuttatott élesztőt. A maradék tejjel alaposan kidagasztjuk, és kétszeresére kelesztjük. Utána átgyúrjuk, kétfelé osztjuk, és téglalapokat nyújtunk belőle. Megkenjük a lekvárral őket, és a durvára vágott diót rászórjuk. A szilvát szeletekre vágjuk, és elhelyezzük rajtuk.
Feltekerjük, 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk porcukorral, és kelni hagyjuk még 30 percig. Ekkor 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kisütjük. Kb 30 perc.
Amikor kész, akkor a likőr és a porcukor keverékét rácsorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése