2014. december 13., szombat

Almapogácsa




Mi teszünk, ha az alma romlani kezd?
1. Kivágjuk a beteg részeket, és
- megesszük,
- almalevest,
- almakompótot,
- almamártást
készítünk belőle.
Lereszeljük, és süteménybe töltjük.
Én most újítottam, és nem tölteléknek, hanem alkotórésznek használtam a reszelt almát.
5 édes almát lereszeltem, hozzáadtam fél citrom levét, 2 dl olajat és cukrot. 40 dkg lisztbe elkevertem 1 csomag sütőport, és ezt is hozzáadtam. Sütőpapírra kanálnyi halmokat tettem a masszából, és kisütöttem. Magában ettük, de jó lett volna valamilyen savanykás lekvárba mártogatva is.


A bibliai "almáról" itt olvashatnak:
http://korsocska.blogspot.hu/2014/10/reszelt-alma-tartositasa-sutemenyhez.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése