2016. december 14., szerda

Szaloncukros túrótorta adventi gondolatokkal


Valójában családi ünnepet ültünk, és erre készült a torta, de karácsonyi díszletet kapott, mert arra is éppen megfelelő.

Hozzávalók:
- 6 tojásos kakaós piskóta+ 1 ek rum
- krém:
0.5 kg házi túró
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 mokkás kanál citromhéj (bolti)
1 dl Hulala növényi tejszín
1 púpozott evőkanál zselatin
2 dl Hulala tejszínhab
- máz 
1 tortabevonó csoki
2 dl H.tejszín 
12 db szaloncukor


Elkészítés:
A piskótát az Újpalota tortánál leírt módon készítjük el. A tojások után egy evőkanál rumot adunk még hozzá. Rácson hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk. A túróba botmixerrel jól elkeverjük a cukrokat, és a reszelt citromhéjat, A zselatint feloldjuk 1 dl langyos tejszínben,  majd a túrókrémhez adjuk. 2 dl Hulalát habbá verünk, és a krémhez keverjük. A torta alsó részét visszatesszük a tortakarikába, és rákenjük a krémet. A másikkal lefedjük. Ha megszilárdult, kivesszük a formából.
A mázhoz a csokit beletördeljük 2 dl tejszínbe, és 10 percig főzzük kis lángon. Nincs türelmem kivárni amíg rendesen megszilárdul a csoki, így nem lett szép a lecsorgatás, de majd legközelebb. Szaloncukorral díszítjük. A tortaszelet mellé nyomtam egy kis habot. Kár volt, mert úgy néz ki, mintha a vége hiányozna, pedig nagyon szép lett.





Bibliás elmélkedés:
Szép adventi gondolatokkal találkoztam a Csendes Percek Istennel, Virtuális Kávézó Nőknek című blogban.Olvasásra ajánlom: 
"...Az ünnepekre készülődés káosza észrevétlenül megfoszthat a Jézusban megtalált örömtől, ami „a szükséges” az életünkben. Tudatosan igyekezzünk ezen a karácsonyon drága Megváltónk születésére koncentrálni, s ne hagyjuk, hogy a stressz eluralkodjék rajtunk. Ha idén sikerül, talán kialakulhat ebből egy új hagyomány. Amikor valóban Jézus válik az ünnep központi alakjává és értelmévé." A teljes írás itt olvasható:
http://virtualiskavezonoknek.blogspot.hu/2016/12/mire-figyelek-az-unnepen.html
Imádság ebből a  blogból:
"Uram, te tudod, hogy könnyen feszültté válok az ünnepi készülődéstől. Segíts, kérlek, hogy figyelmem Rád szegeződjön, s ne vonja el a készülődéssel járó sok törődés, feladat, felelősség. Jézus nevében, Ámen."


5 megjegyzés:

  1. Ani, nagyon szép lett a süteményed. Valóban adventi/karácsonyi hangulatot áraszt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, de igazából a bibliás elmélkedésre gondoltam az adventtel.

      Törlés
  2. Hű, ez szuper! Olyan szép és egyszerű a szaloncukros díszítésed... Nagyon elegáns lett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós tortát készítettél!
    az ádventi elmélkedésed rám is érvényes. :)

    VálaszTörlés