2015. december 21., hétfő

ÜNNEPEK, JELES NAPOK. Betlehemes ehető anyagból. Játék. Összefoglaló

Kellemes ünnepeket kívánok!

Karácsony közeledtével a játékok kevesebb tagot vonzottak. Nálam csak két jelentkező volt. Azt a feladatot kapták a játékosok, hogy ehető anyagból készítsenek betlehemest, és csatolják a bibliai karácsonyi történetet is. Talán ez utóbbi  vette el sokak kedvét. Nem tudom.
Teller Zsuzsa volt az első, és sokáig azt hittem, nem is lesz több játékos.
teller-cake
Zsuzsa a kislányaival készítette ezt a bájos almás pitét advent első vasárnapján.


Aztán Katalin is készített egy szép kulacsot nekünk, így kettőjük között kellett dönteni.
katalin-konyha
http://katalin-konyha.blogspot.hu/2015/12/betlehemes-eheto-anyagbol-jatek.html


Mivel ígértem, hogy legközelebb nem kézzel sorsolok, így a random.org-ot hívtam segítségül. Nem tudom, hogy hogyan kellett volna megjeleníteni a blogban, én lefényképeztem a sorsolást. A győztes tehát Teller Zsuzsa. Gratulálok. Hamarosan küldöm a Kálvin Kiadó Karácsony ideje című novelláskötetét.


Jézus születése (inkarnáció)*


 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó.  
Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják.  Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből származott, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt.  
És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje,  és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. 
Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: 
Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. 
A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban. És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: 
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat.  
 (Lukács evangéliuma – revíziós próbakiadás © Magyar Bibliatársulat, 1975, 1990, 2011)
*Isten emberré lett


3 megjegyzés:

 1. Köszönöm szépen, igazi karácsonyi ajándék! :-) Sajnálom, hogy ilyen kevesen játszottak egy ilyen szép témában... És gratulálok Katalin csodálatos művéhez!

  VálaszTörlés
 2. Sajnos én a betegségem miatt nem tudtam fizikailag benevezni,pedig terveztem.
  Nagyon szép játék volt,nekem igazinak számított a Bibliai történettel,ami maga az Igazság.
  Köszönöm és bocsánat,hogy nem voltam aktív.

  VálaszTörlés
 3. Gratulálok Zsuzsának a szép nyereményéhez! Nagyon kedves, bájos pitét készített a kislányaival!
  Áldott ünnepeket mindnyájatoknak!

  VálaszTörlés