A krém egy hiba következtében jött létre, mert nem fordult ki szépen a formából, elkevertem, de aztán újra próbálkoztam, és sikerült. Most van némi változtatás a hozzávalókban, és mikróba tettem, hogy hamarabb elkészüljön. Az Erdőkóstoló blog receptje alapján készült.
Hozzávalók:
15 dkg sóska leszárazva
1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 evőkanál tejföl
2 tojás
só, bors
2,5 dkg vaj
Sütés előtt |
15 dkg sóska leszárazva
1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 evőkanál tejföl
2 tojás
só, bors
2,5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A fokhagymát lereszeljük. A formákat olvasztott vajjal megkenjük. A sóskát apróra vágjuk, vagy késes aprítóban feldaraboljuk. A tojásokat felverjük, és az összes anyagot összekeverjük, és tálkákba töltjük. A tálkák 10x5 cm-ek. Kellett volna még hozzá 2 dl tej, ki is mértem, de aztán kifelejtettem. Eredetileg a felfújtakat sütőben, gőzfürdőben készítik, de 40 percet vett igénybe legutóbb ez a művelet, úgyhogy most a mikróba tettem a tálkákat, és melléjük egy vízzel félig telt bögrét. 10 perc alatt kész volt.
A kúp alakú tálka belülről rücskös mintás. Nagyon szép, de a vaj vastagon maradt rajta, ezért nem lett szép a felfújt kiborítva.
Heti útravaló:
Füle Lajos: FELTÁMADOTT
Tavasz van, íme,
Hatalmas Ige
Zuhog a szívre:
Feltámadott!
Nagyon szeretem a sóskát amit általában mártásnak készítek. Tetszik ez a felfújt változata is.
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni. Nem nehéz.
Törlés