A rakott zöldségek nagy kedvenceink. Most pulyahússal és karfiollal készült. Általában rizzsel sütöm össze, de készült már bulgurral és kölessel is.
Rakott brokkoli, recept a kék szövegre kattintva.
Hozzávalók:30 dkg pulyka darált hús
24 dkg rizs
2 evőkanál tejföl
1 karfiol
só, bors
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és a talpukkal lefelé egy lábasba tesszük, amibe annyi sós, köménymagos vizet öntünk, hogy ellepje a szárrészt. Addig főzzük fedő alatt, amíg puhulni kezd. Közben a rizst is megfőzzük. A pulykahúst sózzuk, majd egy kis olajon fehéredésig pirítjuk, majd kevés víz hozzáadásával néhány percig főzzük. Egy közepes tepsit (itt kerámia tál) megolajozunk, belefektetjük a szeletekre vágott karfiol felét. Ráhalmozzuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, majd a húst is elterítjük rajta. Karfiollal zárjuk a sort, és a főzőlével felhígított tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb 200 fokon szép pirosra sütjük. Még melegen nehéz szeletelni, de ha hűlt egy kicsit, akkor lehet.
Azért 24 dkg a rizs, mert két napra szántam az ételt kettőnknek, és ennyit ehetünk.
Rakott karfiol szójapörkölttel.
Nagyon guszta, szeretem én is a karfiolt bármilyen formában rakott vagy rántott formában egyszer még pörköltet is készítettem belőle !
VálaszTörlésTényleg, pörköltnek is jó lehet.
TörlésFinomat sütöttél, mi is szeretjük a karfiolt, ahogy Éva is írja, minden formájában. Én egy kis szerecsendióval is szoktam még fűszerezni.
VálaszTörlésA kigyűjtött karfiolos ételeid közül az üvegben, télre eltett nagyon megtetszett, lehet hogy kipróbálom, majd ha kicsit lejjebb megy az ára.
Ha készítesz télire, egy kis tartósítót mindenképpen tegyél hozzá. Frissítettem is a receptet.
TörlésNagyon guszta!! Én is nagyon szeretem a rakott karfiolt, éppen a napokban volt nálunk is. Igaz én egy kicsit másképpen állítom össze, de a végeredmény a fontos, és az nagyon finom tudd lenni. Váljék egészségetekre!
VálaszTörlésMegnéztem a tiedet. Úgy is finom. Maradèk pörköltből én is szoktam rakott zöldséget készíteni.
Törlés