Hagyományosan |
Hogy hogy kellene írni, nem tudom. Én így rögzítettem. Az akadémiai helyesírási szótárban nem szerepel. Az íze mindenesetre pompás a hagyományos és az almás recept és bármiféle írás szerint is.
Hozzávalók:
1 nagy zellergumó kb 70 dkg
1 alma
3 dl tej
1 evőkanál liszt
csipet só
1 evőkanál petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és a zellerrel együtt kockára vágjuk. Kis olívaolajon megpároljuk, felengedjük a tejjelés annyi vízzel, amennyivel kétszer annyi lesz a folyadék, mint a többi. Sózzuk, a végén elkeverjük a lisztet egy kis vízzel, és behabarjuk a levest. Az utolsó forralásába dobjuk a petrezselyemzöldet is. Botmixerrel pépesítjük. Zsemlekockákkal tálaljuk.
Finom lehetett almával, így még nem készítettem. Jól eshet ilyen nyirkos, hideg téli napokon!
VálaszTörlésIgen, bár még igazi tél sem volt.
VálaszTörlés