Nagyon szeretjük a céklát a férjemmel, de csak cukros-ecetes/édesítős lével szoktam elkészíteni. Torma és köménymag kerül még bele és ennyi. Volt még néhány üvegben eltett céklám, de most másra fájt a fogam.
Nagyon finom, telt íze lett. Ezzel a tojással, és egy szelet kenyérrel vagy kiflivel éppen jó vacsorára.
Hozzávalók:
1/2 kg cékla
1 teáskanál ecetes torma
1 mokkáskanál egész kömény
1 evőkanál tejföl
1 kör tökmagolaj
só, citromlé (ízlés szerint)
A céklát megfőzzük, majd meghámozzuk. Megmossuk, karikára vágjuk, és elkeverjük a hozzávalókkal. A kör tökmagolaj azt jelenti, hogy locsolunk rá valamennyit. Jó, ha áll egy éjszakát, hogy összeérjenek az ízek.
Nagyon guszta, finom is lehetett! Általában én is ecetes lében szoktam savanyítva elkészíteni, de jó néha egy kicsit újítani 😊
VálaszTörlésÉs tetted is, amint látom, szenteste. Csak most tetted közzé. Legközelebb én is kipróbálom almával.
VálaszTörlés