Biztos mindenki úgy volt, mint én, hogy az ünnepek után nemhogy húst, de még ételt se kívánt. Ma is túrógombóc van, ettünk már gombás tojást is. Ez a krémleves is éppen jól jött. Mindig bajban vagyok, hogy hogy kell leírni: sütőtök krémleves, vagy sütőtökkrém leves. Maradtam az első változatnál. Már a juhtúró gombóc levesnél is töprengtem a helyesíráson, mert ugyebár lehetne juhtúrógombóc leves, vagy juhtúrógombóc-leves, vagy akár juhtúró gombócleves. Az ízén persze nem változtat, de én még régi motoros vagyok. Nekem még olyan magyar tanárom volt, aki kijavította a magyar dolgozatban a "pár" szó, hogy magyartalan, helyette használjuk a "néhány" szót.
A leves hozzávalói:
35 dkg sütőtök püré
tej
mokkáskanál mézeskalács fűszer
só
édesítő
(reszelt gyömbér)
Elkészítés:
A sütőtököt ez esetben mikróban puhítottam, de természetesen jó a sült is. Fazékba tettem, és annyi tejet öntöttem rá, hogy ellepje, Hozzáadtam a fűszereket, és főztem egy kicsit. Botmixerrel pépesítettem. Néhány (nem pár 😊) almakockát megpirítottam, és azzal tálaltam.
Én is így írnám, ahogy Te, de a finom, fűszeres ízét valóban nem befolyásolja 😊
VálaszTörlésFinom lehet ez a leves de még nem ettem! Az ünnepi telítettséggel én is így vagyok, grízes tésztát csináltam tegnap ma pedig csak paprikás krumplit:)
VálaszTörlés