Innen indultunk:
Kb fél liter lett, ami nem sok. A visszamaradt gyümölccsel majd valamilyen süti készül.
A citromok elég bénán néznek ki, de tele voltak maggal, alig volt bennünk hús, ami tartást adott volna a szeleteknek. Még ilyet nem is láttam. Unokahúgom fogja megkapni a likőrt, mert nagyon lelkesen fogadta a facebookon, amikor megosztottam a készítését az oldalamon. Egy kis kóstolót hagytam csak. Jövőre jobban utánanézek, mi lehetett az oka Bizonyára a sok kis mag a ludas a kocsonyásodásban. Ha jobban belegondolok, általában sikerülnek az ételeim, néha a sütikkel van gondom, de az italok állnak egyértelműen a kudarc-lista élén. Például a szódás, cukrozott meggy, vagy a napon érlelt meggy. Egyik se lett igazán jó. Nem baj, ez azért nem annyira rossz. Majd meglátom a tesztkóstoló visszajelzését. Frissítés: nagyon ízlett neki.(dec.18)
Füge alkohollal (fügelikőr) recept:
1 kg füge
3 dkg nádcukor1,2 dl víz
fél citrom leve
1 teáskanál vaníliás cukor
fahéj darabok, csillagánizs, szegfűszeg
Elkészítés:
A vízben felfőzzük a cukrot és a fűszereket, majd hozzáadjuk a citromlét. Közben a fügét megmossuk, feldaraboljuk, és egy literes üvegbe halmozzuk. Ráöntjük a kihűlt főzetet, majd felöntjük annyi vodkával, hogy teljesen ellepje. Jól lezárjuk, és a hűtőbe tesszük. A bal oldalon a mai vodkás fügék. Jobb oldalon pedig látható, mennyire megváltozott a gyümölcs és a lé színe is. Mikor szűrjem le? Tanácstalan vagyok, 45 napot is írnak, de hónapokat is. Vajon nem romlik-e meg, ha csak ilyen kevés vodka van benne, ráadásul a citromlét és a fügét nem is forraltam fel. A birsalmát felfőztem, de a fügét nem akartam, nehogy szétmálljon. Majd kóstolgatom. 😊
Szép a színe, szerintem inkább még vodkát tegyél bele talán az hígítani fogja . Próbáld ki kis adaggal!
VálaszTörlésKösz, de az unokahúgom már megkapta, és nagyon ízlett neki így is. Ani
TörlésLett azért szépen belőle, biztos finom is, és örül majd a megajándékozott! A színe is szép lett!
VálaszTörlésÉn talán nem tettem az üvegbe ennyi fügét. Azt hiszem 9 szemet egy fél literes üvegbe, és erre öntöttem 3 dl szeszt. Likőröknél mindig a tiszta pálinkafélébe szoktam beáztatni a gyümölcsöt, és hígítani csak a végén, a leszűrés után szoktam.
Nekem úgy tűnt, hogy sok fügét tettél bele, mert szerintem nem adtál meg akkor mennyiséget. Nem baj, ízlett a címzettnek így is.
TörlésAdtam meg mennyiséget, már az elején is, de a pálinkát csak úgy nagyjából. 6-7 szem füge, és 2,8-3 dl pálinka. Hogy pontosan mennyi nem tudom, amennyi a fél literes üvegbe belefért a fügékre öntve. De most már mindegy is, a lényeg hogy ízlett a címzettnek.
TörlésMajd jövőre jobban odafigyelünk 🙂..
Igazad van, de én úgy láttam, hogy tele van az üveg. A mennyiséget nem is figyeltem. Majd jövőre, ha le nem fagy a bokor.
Törlés