Kicsit úgy néz ki, mint egy morzsasüti, pedig az alján egy tömörebb süteményréteg van. A tészta is hasonlít, de több benne a margarin.
Hozzávalók:
1 teáskanál útifűmaghéj
.........
20 dkg zabpehely
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
Elkészítés: Az útifűmaghéjat 80 ml vízben hagyjuk megduzzadni. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benn a margarint, és összegyúrjuk a maghéjjal. Egy kerámia tepsi aljára nyomkodjuk, megrakjuk félbevágott szilvával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
Utána megszórjuk darált dióval, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Nagyon guszta finom lehetett!
VálaszTörlésKöszi, jól összeillettek.
Törlés