A maradék rozsliszteket öntöttem össze. Érdekes módon 30 dkg világos és kb 30 dkg teljes kiőrlésű rozsos maradt, így a fehérrel együtt 1 kg-ból készült ez a kenyér. A szokott módon előtésztával. (Katt a kék linkre a receptért.) A teljes kiőrlésű búzaliszt helyett természetesen a fent megadott rozsliszteket használtam. Egy kis adagot kivettem, és kiflinek készítettem el, de mire lefotóztam volna, egyszerűen eltűnt. Csak ezt a kis csücsköt sikerült megörökíteni.😊
A kenyértésztát egy hosszú formába tettem.
Magos kiflit és zsemlét már készítettem kenyértésztából, ugyanúgy háromszögekre vágtam a tésztát most is, mint a lenti képen látható.
Nagyon finom lett a kenyér. Elhatároztuk, hogy most egy ideig rozskenyereket eszünk.
Nagyon szép lett a kenyered!
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
VálaszTörlés